מצרכים (לכ-15 עוגיות):
- 2 בננות בשלות מאוד.
- 1/3 כוס אבקת קקאו.
- 1/2 כוס חמאת בוטנים (עדיף קראנצ'ית עם חתיכות בוטנים).
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מועכים היטב את הבננות עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- בעזרת 2 כפות יוצרים כדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לפני ההגשה.
שימו לב:
– התערובת אמורה להיות מעט רטובה – אם קשה ליצור ממנה כדורים בידיים ואפשר רק להניח עם כף, זה בסדר!
– איך להפחית את טעם הבננה? השתמשו בבננות בשלות מאוד – כך הסוכר הטבעי יישאר, אבל הטעם של הבננה יתפוגג.
ערכים תזונתיים לעוגיה (מתוך 15 עוגיות):
- קלוריות: כ-81
- חלבונים: כ-2 גרם
- פחמימות: כ-6.5 גרם
- שומנים: כ-5.5 גרם
עוגיות שוקולד עשירות בסיבים, טעימות, ומוכנות בצ'יק – נסו ותיהנו!
סרטון של המתכון באינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/p/DFU0IAVolGc/