מצרכים:
- 1 חבילה של פוזילי אורגני (אני השתמשתי בגרין של שופרסל).
אופציה מועשרת בחלבון וללא גלוטן: השתמשו בפסטה פרו מקמח חומוס. - מגבת/מטלית בד נקייה.
- מסננת.
- תבנית לתנור.
- נייר אפייה.
- תבלינים:
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 2 כפות תבלין גריל עוף (לטבעונים אפשר להחליף בתבלין אחר שאוהבים).
- ¼ כף אבקת שום.
- 1 כף כמון.
- ½ כף מלח.
- ½ כפית שמן זית או ספריי שמן.
אופן הכנה:
בישול הפסטה:
- מבשלים 2 כוסות פסטה במים רותחים למשך 2-3 דקות בלבד (בערך חצי מזמן ההכנה המופיע על האריזה).
- מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לקערה.
ייבוש הפסטה:
- מעבירים את הפסטה למטלית בד נקייה וסוחטים היטב את כל הנוזלים. זהו שלב קריטי להצלחת המתכון – ככל שהפסטה תהיה יבשה יותר, הביסלי ייצא קריספי יותר.
תיבול:
- מחזירים את הפסטה ה"יבשה" לקערה, מוסיפים חצי כפית שמן זית או כמה שפריצים מספריי שמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את כל התבלינים: פפריקה, גריל עוף, אבקת שום, כמון ומלח. מערבבים היטב עד שכל הפסטה מצופה באופן אחיד. אם הצבע לא מספיק אדום, ניתן להוסיף עוד פפריקה לפי הטעם.
אפייה:
- מניחים את הפסטה המתובלת על תבנית עם נייר אפייה, ומפזרים אותה כך שתהיה שכבה אחידה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, או עד שהפסטה מתייבשת והופכת לקריספית.
אחסון:
- לאחר שהחטיף מתקרר, מעבירים לכלי אטום לאוויר כדי לשמור על הקריספיות.
סרטון של המתכון באינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/p/CHLUZ7LHB8B/?img_index=4