בלונדיז וניל ושוקולד צ’יפס – קל להכנה

מתאים ל: צמחוני ✔️ ללא גלוטן ✔️

:Share

בלונדיז וניל ושוקולד צ’יפס - קל להכנה

מצרכים:

רטובים:

  • 2 בננות בשלות מאוד (עם קליפה כהה).
  • 1/3 כוס טחינה גולמית (עדיף מלאה).
  • 1/4 כוס חלב (או תחליף חלב כמו שקדים, סויה או שיבולת שועל ללא סוכר).
  • 2 כפיות תמצית וניל.
  • 2 כפיות מיץ לימון.

יבשים:

  • 1/4 כוס סוכר חום.
  • 1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון שיבולת שועל דקה במעבד מזון).
  • 1/2 כפית אבקת אפייה.
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
  • 1/3 כוס שוקולד צ’יפס מריר (או שוקולד מריר קצוץ גס).

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מועכים את הבננות היטב בקערה.
  3. מוסיפים את כל החומרים הרטובים יחד עם הסוכר ומערבבים.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את כל החומרים היבשים.
  5. מאחדים בין החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים את השוקולד צ’יפס והאגוזים (משאירים מעט לפיזור מעל).
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרובעת מרופדת בנייר אפייה.
  8. משמנים מעט בתרסיס שמן.
  9. מפזרים מעל את האגוזים והשוקולד ששמרנו בצד.
  10. אופים במשך כ-25 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.
  11. מצננים מעט לפני שחותכים לריבועים.

ערכים תזונתיים ליחידה (מתוך 20 יחידות):

  • קלוריות: כ-66
  • חלבון: כ-1.2 גרם
  • שומנים: כ-3.6 גרם
  • פחמימות: כ-7.2 גרם

טיפ: מומלץ לחמם 10 שניות לפני ההגשה כדי לקבל מרקם נימוח במיוחד!

סרטון של המתכון באינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/p/DFptOKhoFgg/

:Share

רוצים לקבל ממני עוד מתכונים וטיפים שווים?

הירשמו לקהילה שלי "תזונה שפויה" ותקבלו מתכונים שווים, סודות תזונה בלעדיים וטיפים שבאמת עובדים

בעת מילוי טופס הרישום אני מאשר.ת קבלת דוא"ל והודעות. 

מוכנים לשינוי אמיתי? זה הזמן לקחת שליטה על התזונה שלך!

ליווי תזונתי אישי בגישת תזונה שפויה

דיאטנית קלינית - גל רובינשטיין