חטיף "ביסלי גריל" ביתי מפסטה – טבעוני, עשיר בחלבון ומהיר להכנה

ביסלי גריל מושלם ממרכיב אחד בלבד שהוא אחד לאחד כמו המקורי ותנסו אותי! מתאים ל: טבעוניים ✔️ אופציה ללא גלוטן ✔️ אופציה מועשרת בחלבון ✔️ מתכון פשוט ומהיר ✔️

:Share

מצרכים:

  • 1 חבילה של פוזילי אורגני (אני השתמשתי בגרין של שופרסל).
    אופציה מועשרת בחלבון וללא גלוטן: השתמשו בפסטה פרו מקמח חומוס.
  • מגבת/מטלית בד נקייה.
  • מסננת.
  • תבנית לתנור.
  • נייר אפייה.
  • תבלינים:
  • 1 כף פפריקה מתוקה.
  • 2 כפות תבלין גריל עוף (לטבעונים אפשר להחליף בתבלין אחר שאוהבים).
  • ¼ כף אבקת שום.
  • 1 כף כמון.
  • ½ כף מלח.
  • ½ כפית שמן זית או ספריי שמן.

אופן הכנה:

בישול הפסטה:

  • מבשלים 2 כוסות פסטה במים רותחים למשך 2-3 דקות בלבד (בערך חצי מזמן ההכנה המופיע על האריזה).
  • מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לקערה.

ייבוש הפסטה:

  • מעבירים את הפסטה למטלית בד נקייה וסוחטים היטב את כל הנוזלים. זהו שלב קריטי להצלחת המתכון – ככל שהפסטה תהיה יבשה יותר, הביסלי ייצא קריספי יותר.

תיבול:

  • מחזירים את הפסטה ה"יבשה" לקערה, מוסיפים חצי כפית שמן זית או כמה שפריצים מספריי שמן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את כל התבלינים: פפריקה, גריל עוף, אבקת שום, כמון ומלח. מערבבים היטב עד שכל הפסטה מצופה באופן אחיד. אם הצבע לא מספיק אדום, ניתן להוסיף עוד פפריקה לפי הטעם.

אפייה:

  • מניחים את הפסטה המתובלת על תבנית עם נייר אפייה, ומפזרים אותה כך שתהיה שכבה אחידה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, או עד שהפסטה מתייבשת והופכת לקריספית.

אחסון:

  • לאחר שהחטיף מתקרר, מעבירים לכלי אטום לאוויר כדי לשמור על הקריספיות.

סרטון של המתכון באינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/p/CHLUZ7LHB8B/?img_index=4

:Share

רוצים לקבל ממני עוד מתכונים וטיפים שווים?

הירשמו לקהילה שלי "תזונה שפויה" ותקבלו מתכונים שווים, סודות תזונה בלעדיים וטיפים שבאמת עובדים

בעת מילוי טופס הרישום אני מאשר.ת קבלת דוא"ל והודעות. 

מוכנים לשינוי אמיתי? זה הזמן לקחת שליטה על התזונה שלך!

ליווי תזונתי אישי בגישת תזונה שפויה

דיאטנית קלינית - גל רובינשטיין