מצרכים:
ברוקולי:
- חבילת ברוקולי טרי או קפוא (לבישול ולהוספה בסוף).
לטיגון:
- 2 בצלים לבנים קצוצים (או 1 גדול).
- 4 שיני שום כתושות.
- 1 כפית שמן זית.
לערבוב בקערה אחת:
- 1 גביע גבינת קוטג' 5%.
- 1/2 גביע גבינה לבנה 3%-5%.
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%.
- 3 ביצים בגודל M.
- 1 כף קמח (ניתן להשתמש בקמח עשיר בסיבים).
- שקית אבקת אפייה.
- 1 כף פירורי לחם.
- תבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/3 כפית פלפל שחור, כפית אבקת מרק.
- תבנית לתנור מרופדת בנייר אפייה.
אופן ההכנה:
- מרתיחים את הברוקולי בסיר עם מים שמכסים אותו וכפית מלח במשך כ-15 דקות, עד שהברוקולי מתרכך והמים הופכים ירוקים (בודקים ריכוך עם מזלג).
- במחבת, "מטגנים" את הבצל והשום עם שמן הזית עד להזהבה (ניתן להשתמש במחבת נון-סטיק).
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינות, הקמח, אבקת האפייה, פירורי הלחם, הבצל והשום, והתבלינים.
- יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מסדרים את הברוקולי בתוך הבלילה בתבנית ולוחצים מעט פנימה. מומלץ לצופף את הברוקולי לפשטידה עשירה בטעם.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-35 דקות, עד שהפשטידה משחימה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה להתקרר מעט לפני ההגשה.
ערכים תזונתיים (ליחידה בחלוקה ל-12):
- קלוריות: 67.5
- חלבון: 6 גרם
- פחמימות: 4.75 גרם
- שומנים: 3.5 גרם
סרטון של המתכון באינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/p/DEzpdOZNSng/